.: Paginae :.

2014-03-21

Nejnovejsi data CSU...

...aneb Ja vam to rikal

Nedavno jsem o tom psal a uz jsou na svete nejnovejsi statistiky, ktery vubec nejsou ruzovy:

  • Poprvy po deset letech klesl pocet obyvatel CR! (o 3.7 tis.)
  • Opet se zrychlil trend poklesu natality (o 1.7 tis.)
  • Za zhruba tretinu poctu muze emigrace (1.3 tis.)
  • Stale narusta pocet rozvodu (o 1.5 tis)
  • A nakonec lahudka: Nadale klesa pocet uzavrenych manzelstvi (o 1.7 tis.); celkove nejmene uzavrenych manzelstvi od roku 1918!!!

Takhle si taty den raj na zemi asi nevybudujeme... :(

4 komentáře:

  1. Anonymní21/3/14 12:06

    To není přeci nic překvapivého.
    Překvapivé pro mne bylo, že k poklesu počtu obyvatel nedošlo dříve, že posledních deset let počet obyvatel nepatrně vzrůstal. Jenomže za to mohlo přistěhovalectví.

    Existuje spousta lidí, co je to neznepokojuje, ba jsou i tací, co je to těší a chválí to. Což je ovšem zoufalá krátkozrakost. Pokles natality znamená též značný propad trhu, neboť děti jsou největšími spotřebiteli. Sebe člověk na jídle i oblečení a zábavě snadno ošidí, ale svým dětem se skoro každý snaží dát co nejlepší a co nejvíc. A spotřeba dětí je nekonečná, neb jednak rostou a jinak též věci hodně ničí.
    Pokles počtu dětí znamená větší výpadek spotřeby, tedy obchodu i výroby, než stejný pokles dospělých. (A staří lidé pak mají spotřebu už zcela nepatrnou.). A pokles spotřeby znamená těžkou ránu ekonomice a růst nezaměstnanosti (a ten pak také sníží spotřebu a dostáváme se do začarovaného kruhu).
    Milan

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ten pokles natality je dlohodobejsi (vrchol byl pred peti lety - viz http://www.czso.cz/csu/dyngrafy.nsf/graf/cr_od_roku_1989_obyv).
      Me ale nejvic vydesilo ten absolutne nejnizsi pocet uzavrenych manzelstvi od zalozeni Prvni republiky! Tohle nedopadne dobre :( Vychova sla do kytek uz davno a stat tomu NOZ dal hrebicek do rakve...

      Vymazat
  2. Anonymní15/4/14 18:52

    hm - nevím - s tím manželstvím bych to neviděla až tak černě .. když se rozhlédnu kolem, vidím stále více zodpovědnějších a zodpovědnějších (navzdory rodinným vzorům) .. budu doufat.

    OdpovědětVymazat
  3. What is Titanium in a Permanently-Shaped Poker? - iTanium
    In a Poker damascus titanium game, you win the bet, then you place bets at the tables. It's much like playing a table without titanium white fennec the micro touch titanium trimmer dealer. You win solo titanium razor if your opponent westcott titanium scissors is not

    OdpovědětVymazat

Mazat komentáře nehodlám, výjimky však tvoří vulgární a off-topic komentáře!