.: Paginae :.

2016-06-08

Manzelstvi se prezilo (M. Sichtarova)

O krizi manzelstvi uz jsem psal. Ted o tom napsala i pi. Sichtarova, jejiz nazory mi nezridka konvenuji...

...

Každopádně dřív platilo, že co se rozbilo, to se opravilo. Dnes platí, že co se rozbije, to se zahodí a koupí nové. Konzumní společnost překročila práh i mezilidských vztahů. Dnes se o úspěšný vztah ani nebojuje, a tak se také nevyhrává. Proto je i tolik rozvodů (byť stále méně než „rozchodů“ bez papíru).

...

V minulosti vždy platilo, že když vám bylo nejhůř, pomohla rodina. To byl sociální systém od pradávna. Už v jeskyni to fungovalo. Dnes rodinu nahradil stát. Stará se o člověka už od prenatálního věku: Při porodu vás státní doktor vyoperuje, pak vás stát pošle do školky (ačkoli bez povinného ročníku školky lidé žili až do letošního přijetí nového zákona bez problémů), do školy, řekne vám, že musíte maturovat z matematiky, že musíte na kole nosit přilbu a tohle a tamto. Všude je vám za zády. Věcí, které musíme, je stále víc, na všechno je lejstro a úředník. Rodina ztrácí smysl existence. Sociální inženýři rodinu nahradili sociálními dávkami a institucemi. Ty se o nás mají starat místo rodiny. Vlastně už není potřebný ani vztah a láska, protože i oplození od neznámého dárce se dá koupit.

...

Vice viz http://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=525314.

1 komentář:

  1. Anonymní27/9/16 14:18

    Manželství se nepřežilo. Stále je to základní právní rámec rodiny, která jediná je schopna kvalitně reprodukovat společnost.
    Sílící a množící se útoky proti rodině však vyžadují zkvalitnit naši rodinnou péči o děti a vnuky, aby i oni dokázali vytvořit řádné rodiny.
    Milan

    OdpovědětVymazat

Mazat komentáře nehodlám, výjimky však tvoří vulgární a off-topic komentáře!