.: Paginae :.

2012-08-07

Máme doma vodáky :)

To bylo tak...

O víkendu přijela máti, aby si odvezla seniora s juniorem na měsíc k sobě. Po nedělním obědě jí najednou napadlo, že bychom mohli půjčit loď a že by zkusila s klukama sjet Lužnici z Vlkova k nám. Sice se mi ten nápad moc nezamlouval (pravda, hlavně proto, že jsem se po grilovačce se dvěma pivy v sobě těšil se na odpolední spánek), ale nakonec to s tchýní zařidily.

Junior šel spát a senior s babičkou na vodu. Když dorazili, chtěl potomek jízdu opakovat, takže jsem nahodil příčníky na podélníky, naložil loď a odvezl je zpátky do Vlkova.

Mezitím se probudil junior, dal si lehkou sváču a dorazili s babičkou k loděnici právě včas, aby mohl seniora vystřídat na závěrečných 200m. Ukázalo se ale, že tříletý dítě přeci jen pádlem dostatečně nevládne, čili se role háčka ujal opět senior a s juniorem vedle sebe dopravil s babičkou loď zpátky do půjčovny.

Matce jsme pak večer srdečně poděkovali, protože hady to děsně baví, ovšem půjčovný tady není nejlevnější a pořídít vlastní loď vyjde bratru na 10-15k.

Suma sumárum - až někdy na Lužnici zaslechnete nejakýho kluka z lodi vyřvávat na každýho okolo (ať už na lodi, nebo na břehu) typický "AHÓJ", tak je to náš senior :-D

2 komentáře:

  1. Teda, úplně seniora chápu, vodáctví je bezvadné :-)

    A kolik tam to půjčovné tak je? Jakože, při kolikáté návštěvě babičky by se už ta vlastní loď rentovala :-)

    OdpovědětVymazat

Mazat komentáře nehodlám, výjimky však tvoří vulgární a off-topic komentáře!