.: Paginae :.

2012-05-25

Jak prejit jinam vc. obrazku

Uz jsem psal, jak prejit na Blogspot, ale bylo to bez obrazku. Ted to zkusim napravit...

EDIT: Kurnik, tak jsem se unahlil - 0fees.net si hlida refeerery a kdyz se linkuje odjinud, tak to nefunguje... Blba cache v prohlizeci, ja ty obrazky videl, panc byly nacachovany... Hm, takze zpatky na stromy a zkusime to jinak...

EDIT2: Hu, nasel jsem reseni...

Postup zustava stejny, jako v odkazovanem clanku, ale jeste je potreba zaregistrovat si vlastni webhosting a na nej prekopirovat minimalne obrazky (ale nejlepe celou zalohu blogu, muzete ho pak klidne pouzit jako archiv). Nasledne pak nahradit v prekonvertovanem bloger-export.xml souboru adresu k obrazkum.

Ale pekne poporade - nejprve je nutne si zaregistrovat vlastni hosting. Nasel jsem jeden, ktery nevyzaduje reklamu na strankach a zrejme mu ani nevadi linkovani odjinud (ale uplne jisty si nejsem, jen jsem nenasel, ze je to zakazany :) - cili si otevrete stranku http://www.0fees.net/signup.php a zaregistrujte se:

Pro neanglictinare prekladam nazvy jednotlivych polozek: uzivatelske jmeno, heslo, email, kategorie webu (dal jsem personal, jako osobni), jazyk webu (zvolil jsem non-english, jako neanglicky), bezpecnostni kod opiste z obrazku - pak kliknete na Register.

Po odeslani registrace vam to napise, ze na vasi emailovou adresu byl odeslan aktivacni email:

V nem najdete odkaz na aktivaci uctu:

Na ten odkaz klinete a v prihlzeci se vam otevre aktivace:

Opiste text z obrazku a kliknete na Click! Napise vam to, ze aktivace byla provedena a brzo vam prijde email s prihlasovacima udajema:

Ten email opravdu dojde a nejzajimavejsi cast v nem je na zhruba uprostred:

Ted prichazi faze nahrani na web - pouzijeme k tomu FTP, cili je potreba stahnout FTP klienta. Ja pouzil WinSCP, ale je mozno samozrejme pouzit jakykoliv jiny klient. Na strance WinSCP je ke stazeni bud instalator (Installation package (sponsored)), nebo zipanec (Portable executables). Pri pouziti instalatoru sledujte pozorne instalacni ibrazovky a pri dotazu na instalaci SpeedUp2012 zvolte spodni moznost ("I do not want to install..."), jinak vam to nainstaluje do kompu jeste tuhle zbytecnou potvoru. Instalator se jeste v prubehu instalace pta, v jakem rozvrzeni jste zvykli pracovat - zda ve dvoupanelovem (commander), nebo jednopanelovem (pruzkumnik). Kdo nevi, co je commander, zvoli druhou moznost, tedy pruzkumnik :) Na konci automaticky spusti WinSCP a vy uvidite zhruba tohle:

Do dialogu napisete svoje uzivatelske jmeno a heslo a v dolni casti nezapomente zvolit "File protocol" na FTP (mozna budete mit ceske rozhrani, ale rozvrzeni bude stejne). V sekci Preferences je pak jeste muzete zvolit rozvrzeni (commander, vs. pruzkumnik), pokud jste se rozmysleli a pak kliknete na Login. Jelikoz ja jsem zvolil rozvrzeni commander (jsem na to zvykly), tak vidim tohle:

Kdo zvolil rozvrzeni pruzkumnik, uvidi jen pravou cast okna a tento odstavec preskoci. V rozvrzeni commander vpravo otevreme slozku htdocs, vlevo otevreme slozku se zalohou a stiknmene Ctrl+A (oznac vse) a nakonec F5 (nebo dole klikneme na "F5 Copy") - tim spustime kopoirovani na server. Pobezi teplomer a na jeho konci uvidime dve tejne slozky:

Kdo zvolil rozvrzeni explorer, uvidi, jak bylo uz receno, pouze pravou cast okna a bude s nim pracovat jako s beznou slozkou, tedy najde slozku se zalohou a pretahne ji do okna WinSCP - tim se zaloha nakopiruje na server.

Ted, kdyz uz mame zalohu na serveru, overime, ze tam mame vsechny obrazky - otevreme odkaz http://vase_uzivatelskejmeno.0fees.net/img a bode-li tam seznam obrazku, mate uz vlastne vyhrano - zbyva jen upravit blogger- export.xml pred tim, nez ho importujete na blogspot - takze ho opet otevrete v Notepad++ a nahradte retezec "http://vas_blog.bloguje.cz/img" retezcem "http://vase_uzivatelskejmeno.0fees.net/img":

Ted uz jen zbyva blogger-export.xml importovat na blogspot a obrazky by v prispevcich mely byt videt i po smrti bloguje :) Navic na adrese http://vase_uzivatelskejmeno.0fees.net bude pristupna zaloha vaseho blogu (uz staticka, bez moznosti vkladat komentare), takze dve mouchy jednou ranou :)

MA TO JEDEN HACEK!

Jelikoz pouzivate dalsi free sluzbu, nikdo vam nezaruci, ze bude fungovat neustale a naporad. Navic, jak uz jsem zminil v uvodu, neni vylouceno, ze linkovanim obsahu z 0free.net z BlogSpotu neporusujete nejaka skryta pravidla a ze vam ten ucet casem nezrusi... S tim uz bohuzel nic nenadelam a je to riziko povolani.

Samozrejme je take mozne pouzit jakykoliv jiny webhosting - a jsem jen narychlo Googlil... :)

P.S. - ted jsem zjistil, ze nektere obrazky se do prispevku vkladaji jako makro - takove obrazky se zamozrejme nezobrazi, protoze blogspot tahle makra nezna. Tady pak pomuze pouze rucni editace prispevku (v administraci v seznamu obrazku najit makro a zjistit k nemu nazev souboru - a pak misto makra vlozit obrazek z adresy http://vase_uzivatelskejmeno.0fees.net/img/nazev_souboru).

6 komentářů:

  1. hmmm, začíná se nám to kapku komplikovat ;-))

    OdpovědětVymazat
  2. Gleep......hm, krapet :( Neuvedomil jsem si, ze ty hostingy si asi budou hlidat referery... Najit takovej, kterymu to bude jedno, nebude vubec jednoduchy...

    OdpovědětVymazat
  3. Kurnik, tak napište mně, já vám ty obrázky odhostuju, a ne***ejte se s nějakým freehostingem! Když už hostuju kompletní zálohy blogů z Bloguje, tak proč bych někomu neodhostoval jen samotné obrázky?Jo, pravda vlastně, já neposkytuju freehosting bezplatně. ;) Zato vám ho nesmáznu a hotlink nejen že nevadí, ale je to na to i stavěné. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Arthure......vis jak - lidi udelaj cokoliv, aby usetrili jedinou korunu. Chci jim jen pomoct a usil jsem si na sebe bic :)

    OdpovědětVymazat
  5. Arthur Dent25/5/12 14:12

    Po zkušenosti z Bloguje a dalších webu vím, ze u neplacených služeb se člověk muže snažit jak chce, vždycky mu někdo vynada, ze od toho čekal něco jiného. Lidi si věci, za které neplatí, moc nepovažuji. To je důvod, proč chci, aby platili - vyhnout se takovým situacím. Klidně symbolickou částku, ale dat najevo, ze to není něco, na co ma člověk \"nárok\".

    OdpovědětVymazat
  6. Arthure......tomu ja moc dobre rozumim a nevyvracim ti to :)

    OdpovědětVymazat

Mazat komentáře nehodlám, výjimky však tvoří vulgární a off-topic komentáře!