.: Paginae :.

2012-01-05

Vanoce a Silvestr 2011

Tentokrat to slo vsechno tak nejak mimo me...

Posledni Advent, Vanoce a vubec konec roku, sel tak nejak mimo me. V praci nestihacka, pac jeden kolega k poslednimu dni v roce odesel, cili jsem na svoji oblast zase sam. Nekoupil jsem tentokrat ani jeden darek, vsechno musela zaridit zena :(


Kazdopadne Stedrej den u babi (resp. prababi, kdyz to pocitam od deti) byl fajn, protoze jsme se tam sesli jen v peti dospelych a dvou detech, cili zadnej blazinec, jako obvykle, kdy bylo v jednom pokoji o vymere cca 15m2 12 lidi, z toho dve pobihajici deti (nepocitam dve postele, pianino, velkou knihovnu, stolek se stromeckem a dve veliky kresla :)) Hlavni je, ze deti z toho konecne neco mely - dostali (oba klucli, proto ta zmena y/i :)) dreveny koleje s vlackama, ktery je nastesti mati nechala rozbalit az na konec, takze zvladli roznosit vsechny ostatni darecky. Takhle nejak si predstavuju Stedrej vecer. Docela se tesim, az doba postoupiu a budem slavit Stedrej den jen doma sami a navstevy odbudem na Stepana a Bozi hod! :)


Na Silvestra jsme byli spolu sami doma - snad poprvy od doby, co se zname... Kluky se nam povedlo probudit az po pulnoci, ackoliv jsme to dvakrat zkouseli uz od 3/4 na pulnoc :) Nakonec jsme je proste museli vylovit z pelechu a bezvladny je donyst k oknu, kde se trochu probrali. Ja bych je i nechal spat, ale slibili jsme jim, ze je vzbudime na ohnostroj, a bohuzel uz maj, potvory, pamet! :)


Jo, abych nezapomnel, musim si zapsat recepis na falesnou "humrovou" pomazanku na chlebicky, nez to zapomenu a listek z kucharky ztratime:


400g mrkve a celeru (v pomeru 2:1, cast celeru lze prip. nahradit petrzeli)
100g sunky
2 varena vejce
2 kysele okurky
1 cibule
3 lzice majonezy (cca 2/3 sklenicky à 225ml)
sul, pepr


vsechno pekne najemno nastrouhat/nasekat/nakrajet, smichat do kupy a nechat alespon pul dne ulezet v lednicce. Pred podavanim je mozne do toho zamichat stavu z pulky citronu


Dobrou chut! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mazat komentáře nehodlám, výjimky však tvoří vulgární a off-topic komentáře!