.: Paginae :.

2010-10-22

Dětský slovník naučný :)

aneb Jak (ne)rozumnět vlastním dětem a další střípky...

Několik slovíček pro zasmání:


Prcek senior poslední dobou nějak prohazuje hlásky, takže ke snídani si občas poručí "pšikoty" (piškoty), celý den si "pšívá píšičky" (zpívá písničky) a když něco někde bouchne, tak se ptá, co to bylo za "vžuk" (zvuk - naše neoblíbenější :-)) Jinak se už docela rozmlouvá - místo dlouhodobýho "já heim" už prej včera pěkně řekl "já nevim" a "dobý den" už mu taky moc problémy nedělá (jen musí chtít pozdravit, potvora!).


Co se těch "píšíček" týče, tak zpívá třeba "na hojách, seou hách, nadoině točku" a má z toho děsnou srandu, protože "točka" je v jeho řeči kočka :-) Ale zrovna před pár dny jsem ho za rohem poslouchal a zpíval si "na hojách, seou hách, nadoině točku - ne točku. TOČKU" :-))) Pak má taky oblíbenou, co mu zpívá babička (a my zotoho už kvetem, páč mu to jeden čas zpívala asi tak stokrát denně) - "atobus, atobus, hede hede po si'nici, zataví se ve 'tanici, otevžou se déže, šimonek se séze" (je potřeba překlad? :-) Většinou ale zpívá sice známou melodii, ale jakoukoliv změť slabik, která ho zrovna napadne. Když se pak zeptáme, co je třeba - já nevím - "houkolík", tak prohlásí, že "to je takový vžíže" (zvíře) a začne se děsně tlemit :-)))


Co se týce prcka juniora, tak ten má teď období čučení z okna na ulici, kde furt jezdí "aťo", "taktó" a "nakaďák" (auto, traktor a náklaďák :-) Nedávno se naučil krásně říci "hačí" a vylez si sam na židličku! Když ráno v židličce snídá s náma u stolu, tak po chvíli zjistí, že má suchou housku nebo rohlík (nakrájený na kousky) a začne se vehementně dožadovat marmelády (to ho naučila maminka) stylem, že vezme do ruky kus rohlíku, ukáže na něj, prohásí "TAM", pak ukáže doprostřed stolu na marmeládu a prohlásí "ŇAM" - toto celé tolikrát za sebou, dokud mu tou marmeládou nenamažem všechny kousky rohlíku (průběžně nám ty nenamazaný podává a ty namazaný láduje do toho svýho bezednýho laufu :-)


No, tak já jdu zas vytvářet nějaký hodnoty, aby zaměstnavatel nenadával... :-)

3 komentáře:

  1. Pšikoty jsou dobré :-))Točka u nás taky dlouho přebývala. \"Řekni ko-ko-ko-kočka.\" Dítě snaživě \"Ko-ko-ko-Točka...\" :-)

    OdpovědětVymazat
  2. anonym nebyl záměr...nominek :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Clover casino now that I give it some thought, take that money back to your room. Thai gamers choose native bookies as a result of|as a end result of} they provide localized interfaces and much easier cost choices. UK betting websites are also used, however it’s not that simple to deposit cash and fund your account. Nevertheless, UK betting sites provide in-play betting choices and a better diploma of trust and 정카지노 security, particularly for English audio system living in Thailand.

    OdpovědětVymazat

Mazat komentáře nehodlám, výjimky však tvoří vulgární a off-topic komentáře!