.: Paginae :.

2010-05-17

Konec flákání :-)

Tož ženušce nastanou krušný časy - prcek junior začíná chodit! Načasoval si to přesně na první narozeniny, potvůrka :)

Už delší dobu prďola nacvičuje stání - což spočívá v tom, že přileze pod nohy a dožaduje se chycení za ruce, načež začne zkoumat všechno, na co předtím nedosáh' (indeed :-) No, a o víkendu jsme slavili jeho narozky (dárky mu přesně podle předpokladu znárodnil prcek senior), ženuška upekla dort (piškoty ve směsi podušených jablek a pudingu z vody) a bylo to fajn.

Načež večer po návratu domů se na mě zase sápal, taxem ho bafnul za ruce a když uviděl mámu, jak drží misku s kaší, rozzářil se jak vánoční stromeček a začal zvedat nohy a snažil se dojít k ní. Ušel celýho půlmetru! :-)

Takže máme po žížalkách a skupujeme brufeny na záda :-)))

5 komentářů:

  1. tak ho nedržte a nechte ho chodit samotného, až to sám dokáže, ne ?Bude to sám zkoušet tak dlouho, až to bude umět sám.Nechci radit, ale co ho nechat, až sám dokáže chodit. Žádný tahání za ruce, nechat tomu přirozený vývoj...

    OdpovědětVymazat
  2. Dalimile......ja samozrejme pisu s mirnou nadsazkou, samozrejme, ze ho nebudeme tahat 24hod denne a pokusime se ho naucit chodit samotnyho co nejdriv, ale sam se to nenauci (nebo alespon ne dostatecne rychle, abychom neprisli o nervy ;-)))

    OdpovědětVymazat
  3. OK, tomu rozumím :-)

    OdpovědětVymazat
  4. jedna moje znama svoji holcicku nepustila z naruci ani kdyz uz ji bylo pres rok, premlouvali jsme ji horem dolem at ji PUSTI, da na zem, necha ji plazit, (delat cokoliv chce - jiny my znamy se dite pohybovalo prisuny vsede) ale ona ji furt tahala a tahala a nosila ...az z ni je takovej \'mamanek\' co se nohy nepusti i kdyz uz chodit umi.

    OdpovědětVymazat
  5. Spoon......to je presne ono. Mame podobnou zkusenost - jedni nasi znami byli tak uzkostlivi a svoji dcerusku tak chranili, ze totalne ztratila pud sebezachovy a je schopna se s rozbehem vrhnout ze schodu...Ostatne, prcka seniora jsme tasky nijak nerozmazlovali a jak je to - sam chodil v 11mes, v roce a pul si dokazal hodinu i dve hrat _zcela_ sam... Proste pohoda :)

    OdpovědětVymazat

Mazat komentáře nehodlám, výjimky však tvoří vulgární a off-topic komentáře!