.: Paginae :.

2010-05-11

Hledame psa...

...aneb jak se v tom vyznat?!

Uz od chvile, kdy se konkretizovalo datum "Stehovani narodu" (rozumnej naseho stehovani z vychodnich do jiznich Cech), nabira cas od casu na intenzite debata o tom, jakeho psa poridime. Teda, ja furt doufam, ze ho poridime, protoze si zahradu bez psa nejak nedokazu predstavit :) Ostatne, puvodne na ty zahrade jeden behal (no, poslednich par let se jen belhal :))

Problem je, ze nejsme schopny se domluvit na plemeni, resp. my bychom se asi dohodli, ale nemuzem furt najit to pravy. Pozadavky jsou totiz skoro protichudny - v prvni rade musi snaset deti, pak by bylo prima, kdyby prip. zlodejum nohy neolizoval, ale kousal je do nich, a taky by bylo fajn, kdyby po nem vsude nezustavaly chlupy a nemusel by neustalym stekotem rusit sousedy a hosty. Pokud by k tomu jeste zvladal prebyvat na zahrade temer celorocne, bylo by to fajn (jasne,ve snehovy vanici a v minus dvaceti ho vezmu na milost ;-))

Jak to tak cas od casu postupne sumiruju, vychazi mi, ze bych musel skrizit labradora, bernskyho, vlcaka a huskyho (prip. malamuta), aby z toho bylo neco, co by mohlo splnovat vsechny pozadavky :) Kdysi jsem kdesi videl prima seznam plemen, dalo se tam vyhledavat podle ruznych kriterii (prave jestli je vhodny k detem, na zahradu, podle delky srsti, atp.), ale zaboha to nemuzu vygooglit (odkaz se mi v tom bordelu v kompu kdesi ztratil)...

Tak kdyby nekdo ze ctihodneho ctenarstva vedel o nejakym takovym webovym seznamu, prip. mel zarucenej tip, kde toho "multimixa" sehnat, budu vdecnej! :)

Jezkovy koule, to uz jsou dve rano? No, to jsem zvedavej, co budu v devet na porade delat... No, co, spat... ;-)))

8 komentářů:

  1. já zase pro změnu čumákuju teď :) My máme labradora kříženého (přes plot) s huskym. Ale až taková sranda to není... Ale je, je užasný, přítulný, poslušný. Ale jen za plotem. Na volno nemůže neb by zdrhnul, vodu moc nemusí, občas si zavyje...i celý den, a s dětma bych ho samotného nikdy nenechala, protože je to zvíře a protože je pořád větší a silnější. Takže štěstí při výběru :)

    OdpovědětVymazat
  2. Abu......nojo, Husky by splnoval jen tu posledni podminku (celorocni pobyt venku), i by se na zahrade vyradil, ale zase furt musi nekde neco hrabat, to by me zena vyhodila ;-)))Ja si teda skromne tipuju, ze to skonci u kratkosrstyho labradora, holt pak bude Policie chytat zlodeje podle oslintanyho xichtu ;-))) Ale ne, tuhle podminku (ze to musi bejt hlidac), bych i odpustil, ostatne z baraku se napul stal penzion, takze by nebylo ku prospechu veci, kdyby hosti odchazeli s krvavym slincem na noze...

    OdpovědětVymazat
  3. podívejte se na plemeno černý ruský teriér. myslím, že vaše požadavky docela splňuje :)

    OdpovědětVymazat
  4. Sedmi......diky za navrh, predhodim to. Hafan se mi libi, ale ta srst... Uvidim, co na to rekne hlava rodiny ;-)))

    OdpovědětVymazat
  5. :) srsti se neboj, nemela by byt tak narocna na udrzbu, tak tam pisou. to je pro psy na vystavy, vy asi chcete spis normalniho pesana, ne? :)

    OdpovědětVymazat
  6. Sedmi......ok, diky, a to vecer predhodim domaci rade :) Ted si tak matne vzpominam, ze jsme uz jednou meli skoro vybrano, ale co to byo za rasu, to si zaboha nevzpomenu, nic obvyklyho typu labrador, neco stredniho vzrustu, hladkosrsty... Kdybych ja ti tak pamatoval tu databazi s vyhledavanim, kde jsem ji nasel... Ach jo :(

    OdpovědětVymazat
  7. nebyl to nejaky ohar? treba vymarsky? Nebo vyszla?

    OdpovědětVymazat
  8. Sedmi......ja fakt nevim. spis si myslim, ze to byl nejakej terier, ale jak rikam - je to strelba od boku, nepamatuju si to... Zkusim toho ohare..

    OdpovědětVymazat

Mazat komentáře nehodlám, výjimky však tvoří vulgární a off-topic komentáře!