.: Paginae :.

2009-05-28

Čtyři z tanku a fretka

Je to docela hukot! Mít doma dva dvounohý hadi a jednoho chlupatýho tchoře je někdy težký i pro dva :)

Doufám, že to ženuška bude zvládat až zas budu od přístího tejdne v práci. Pátek bude zatežkávací zkouška, páč nebudu večer doma a koupání dvoutýdenního a dvouletýho mimina je většinou logistickej oříšek, ale snad to nějak půjde. Teda, když oba usnou - ten starší už dosáhne na kliku a umí si otevřít dveře, což z děcáku/ložnice bez zámku dělá ZHMR (zbraň hromadnýho mučení rodičů)... Zrovna včera prišel s tím, že má plnou plínu (a pak jestě asi dvakrát :-)

Nojo, zvládly to generace před náma, zvládnou to generace po nás...

9 komentářů:

  1. Teda říct o dvouletym \"mimino\"... :-P... Jinak se ráda dovim nějaký tipy a triky!

    OdpovědětVymazat
  2. Akorát generace před náma ve dvou letech už dávno nenosily plíny:) Konkrétně my (čtyři sourozenci) seděli na nočníku od půl roku a v roce adieu plíny. ZHMR dobrý:))

    OdpovědětVymazat
  3. ...Gleep - nojo, vzdal jsem to zjedny vody nacisto :) Tipy&triky neslibim, ale nevyloucim :)Squire - i na spani? Pres den uz vetsinou nosi slipy s autama, ale obcas si je posere a pocura, no, pak ma auto vodu v karburatoru a nejezdi :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Na spaní taky ne. Ovšem naši spali s náma v jednom pokoji do tří let, takže případné katastrofy se podchytávaly rychle. Možná jsme jen nebyli \"čůrací\"... moje čtyřměsíční mimino spí v noci v kuse sedm hodin a když ji rozbaluju, plína suchá - ovšem ještě v tom polospánku se na přebalováku počůrá. Počkám s podloženou plínou, pochválím, dám suchou. Sice chápu, že ve čtyřech měsících z toho to mimino nemá rozum, ale je to zajímavé:)

    OdpovědětVymazat
  5. No, já určitě nejsem ta z těch, kdo by dítě měli nutit na nočník už v půl roce, protože se to \"kdysi\" dělalo. Každý dítě si na to jednou příjde samo. Navíc trápit ho na nočníku, když to ještě sám nechápe fakt nemá cenu. To je spíš trápení pro rodiče... Náš malej je teď 3 týdny \"bez plen\" ale na spaní taky dostává... To bude až další krok, ať toho na něj neni moc ;-) (a je nám dva a skoro půl) a dokud mu to nedošlo, tak to prostě nešlo. howgh :-)

    OdpovědětVymazat
  6. ...Squire - nojo, tak my taky spime vsichni v jedny cimre... Jenze jaksi katastrofy se dejou rychle a ja nevim, jak ty, ale my v noci spime a nestojime nad postylkou \'pro pripad\', abychom katastrofy rychle podchytili :) Jak psala Gleep - kazdy dite si na to prijde samo. Holt ma kazdej jiny priority a ten nas uprednostnuje behani a gymnastiku (v roce a pul delal schyby, jezdil trakar a splhal po zebriku :)

    OdpovědětVymazat
  7. No já malou taky nutit nebudu, jen podotýkám, že naše generace měla daleko \"studenější odchov\":) Mě máma posadila na nočník po každém krmení v pěti měsících, a protože jsem se tehdy ještě neudržela v sedě, tak mě přivázala plínou k rožku postýlky, abych si nenatloukla nos:) Dneska by ji pravděpodobně zavřeli za týrání:-DDD

    OdpovědětVymazat
  8. Squire......jezkovy koule!!! :)Jinak studenej odchov mame taky, panc starej cinzak s trimetrovejma stropama je nevytopitelnej na vice nez 20°C, coz vzhledem k nevysusitelnymu vzduchu neni zrovna moc :)

    OdpovědětVymazat
  9. SquireNo, taky dobrý :-) Tak měla aspoň taky na chvíli postaráno a nemusela dávat pozor kde se kam kutálíš ;-).... Já to beru, jasně, dřív se to dělalo, ale dneska se o tom ví víc věcí, takže už taky víme, proč to nedělat... Když dítě nesedí samo, tak neposazovat kvůli zádům atd... Sama to někdy pozoruju na sobě, špatný držení těla, pořád něco bolí atd. Dřív taky byly látkovky a to se jich dítě chtělo zbavit samo. Třeba já \"už v roce jsi si je sundavala a nechtěla je!!!....\" (slova naší mamky ;-)) Tyhle papírovky jsou opravdu komfortnější a je fakt že dítě nenutěj přestat s nima, ale když už mu to jednou docvakne u těch papírovejch, tak pak zjistí výhody bez a řekne si i samo, že je nechce... Co my se s tim natrápili, když jsem ho nutila bez plen!!! A jednou to udělalo cvak ;-) a bylo....

    OdpovědětVymazat

Mazat komentáře nehodlám, výjimky však tvoří vulgární a off-topic komentáře!