.: Paginae :.

2008-11-10

Jak jsem nepřišel o body...

...aneb Když potká člověk člověka :)

To jsme se v sobotu ráno vraceli z Hronova z plesu, mohlo bejt tak kolem druhý. Řídil jsem já, ačkoliv měla jet žena, unaveně jsem se ploužil po Náchodě, když u pekárny vidím červenej pendrek a uniforma už si mě zve nastranu. Když jsem v Hronově nasedal, vůbec jsem si neuvědomil, že nemám ani papíry, ani občanku :-)

Tak samozřejmě je zajímaly papíry - od auta jsme měli, ale holt moje šrajtofle zůstala doma na poličce. Tak jsem jim po pravdě řekl, že jsem nepočítal s tím, že budu řídit a že s sebou řidičák nemám. Tak prej aspon občanku. Tu taky nemám, ta je u toho řidičáku...

No, nadšený nebyli, dali mi dejchnout, prej jesstli jsem pil. Přiznal jsem to jedno pivo asi v osm a nadejchal nula celá nula. Tak mě vzal k tý jejich ochcávce, vyndal minilaptop s Windows XP (jestli Home nebo Professional, to už si nepamatuju) a chtěl vědět jméno, příjmení a datum narození. Za pár minut mu to naběhlo, nadatloval to tam, zjistil, že řidičák mám, pak jsme ještě chvíli čekali, než se mu natáhne fotka, jestli jsem to jako já, a pak mě pustil s tím, že mám přístě mít u sebe aspon občanku :-)

Holt rozumný lidi se dají najít i v řadách Policie a když člověk nedělá problémy, vždycky se s nima nějak domluví. Bylo to vidět i na druhým řidiči, kterýho zastavili - nejakej mlaďák s buchtou ve starým bavoráku, padesát nejel ani omylem (oni teda radar neměli, ale zas tak rychle neuháněl, odhadem šedesát, pětašedesát), z rádia "tuc tuc", zahulený auto a trochu podrážděnej tón (taky je asi ve dvě ráno nečekal) - jednali s ním zcela jinak, než se mnou.

Perlička na závěr: při načítání toho laptopu jsem se cajta zeptal, co že tam dělaj tak pozdě, že jsem se jich ve dva ráno nenadál. Cajt pravil, že přece musej ty řidiče trochu buzerovat, aby je brali vážně (a poněkud hořce se usmál). Bylo mi ho v tu chvíli tak nějak lidsky líto...

2 komentáře:

  1. Jo, oni to maj všecko v těch láptopech ... moje zkušenost je podobná, už sakra dlouho mě nestavili - postarší udržovaná Corsa a v ní rodinka s dítětem, to je čistý opak vytuzených golfů s tmavými skly s vybrakovaným výfukem. Řekl bych, že většina policajtů jsou v podstatě rozumní lidi. Ale možná jsem zase jenom moc velký optimista :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nemo......slovy klasika - optimismus je jenom nedostatek informaci ;-)

    OdpovědětVymazat

Mazat komentáře nehodlám, výjimky však tvoří vulgární a off-topic komentáře!