.: Paginae :.

2008-01-14

Zas nějakej hlod...

O čem já bych tak napsal...

Asi o tom, co je nejvíc slyšet - o desetikilovým rozežraným šampionovi :-) Na vánočním týdením soustředění u prarodičů si pořídil dvojnásobnej pajšl, bo co - prostě žere jak kyselina (Lučavka královská je proti němu takovej čajíček! :-) Jo, a taky začal používat kolena, takže když si to někam namíří, první dvě tempa zvládne s pánví ve vzduchu - pak ale usoudí, že je to moc pomalý, takže se zase vrátí k osvědčenýmu stylu "Meresjev" :-) Ale vůbec celkově znásobil pohybovou aktivitu, což má naštěstí za následek, že se stále vejde do futer :-))

Na zmíněným soustředění taky pilně cvičil stání na nohou, takže už ho bez problémů unesou a o víkendu už capkal celých 5m (pět metrů !!!) za kočárem (jasný, držel se madla:-) Má to ovšem vedlější účinek, totiž že voblejzá nábytek a kam došáhne, tam "uklízí" (čti smetá rukama na zem všechno, co má v dosahu). Kam nedošáhne, tam se přitáhne rukama (asi ve spaní posiluje bicáky, nebo nevim...)

Kolem Vánoc se taky pěkně rozkecal a zřetelně pronesl první vědomý slovo - "HAM!" - následované druhým - "MŇAM!" :-))) Zatím takhle označujě jakýkoliv druh pokrmu (od mateřského mléka přímo ze zdroje, až po moje papuče :), snad u toho nezůstane. Takový to "tatata", "bababa" a podobně zatím jen tak náhodou seskupil do artikulovanýho zvuku - ale v pátek, když jsem přišel domů, prohlásil zcela samozřejmě: "Tata, jéé!" :-) Takže už jen čekáme, kdy se z postýlky bude ozývat "kujva, kde mam žládlo, sakla!" :-)))

Když jsme u toho jídla - už má šest zubů a posledních pár dnů je nevrlej a slintá jak bernardýn, takže se evidentně klube další. Tudíž je z něho profesionální jedlík a už ani rohlík či chlebová kůrka mu nečiní zásadnější potíže (to až nám, když pak dáváme kuchyň do původního stavu :-) Zhruba před týdnem taky ochutnal arašídový křupky, který jsme neprozřetelně nechali v obýváku v bláhové naději, že se do nich nedostane... Dostal. Kolik jich stihnul spořádat, to nevíme, ale víme, že pak dva dny ukrutně páchnul a prděl jak dělostřelecká rota. Zřejmě dobrej oddíl! :-)

4 komentáře:

  1. Někdy se těším až bude malá větší a někdy se toho bojím. Ono, když se ještě nemůže moc hýbat, má svoje výhody. A styl Meresjev - to je dobrý, to jsem se uchichtl.

    OdpovědětVymazat
  2. Nemo...Jojo, nehybny obdobi ma svoje vyhody, ale zase se mi zda, ze Simon predtim viz rval - asi jak nikam nedosahnul, bo nevim... Dneska jsme se zrovna se zenou shodli, ze driv junior jen lezel, zral a sral. Ted zere a sere furt stejne, ale lita u toho jak splasena koza ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. a kolik mu bylo tady? zjevne jsme vas predhonili se zubama a vy nas s mluvenim :)

    OdpovědětVymazat
  4. spoonbez tri dnu osm mesicu :)

    OdpovědětVymazat

Mazat komentáře nehodlám, výjimky však tvoří vulgární a off-topic komentáře!